Sezonowa sałatka ze szparagami.

0 (0 ocen)

. Proponuję zastosowanie wspaniałych szparagów ,młodej ,kruchej kapustki i tryskających radością truskawek.

Składniki:

  • 0,5 kg szparagów
    0,5 kg kapusty
    30 dag truskawek
    15 oliwek
    Sos.
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki jasnego balsamico
    sól ,pieprz ,cukier

Sezonowa sałatka ze szparagami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę szatkujemy ,solimy i polewamy sosem. Pozostawiamy na godzinę ,niech się maceruje.
    Szparagi oczyścić ,ugotować w wodzie z solą i cukrem. Wyjąć ,odciąć 5cm czubki ,a resztę łodyg pokroić na 1 cm kawałki.
    Pocięte szparagi wmieszać do kapusty.
    Na dno talerza wsypać kapustę z kawałkami szparagów .Na wierzchu ułożyć główki szparagów ,truskawki i oliwki. Całość przed podaniem polać pomarańczowym sosem balsamico (gotowym ,ze sklepu)
    Smacznego ,na zdrowie !.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy