Serowy schab

0 (0 ocen)

  • 30 min

Gdy znudzi się tradycyjny obiad, trzeba coś innego wyczarować.

  • 30 min

Składniki:

  • Dla dwóch osób:
    1 woreczek kaszy gryczanej,
    2 plastry schabu
    2 plastry sera żółtego
    jajko
    bułka tarta
    łyżka mąki
    olej do smażenia

    Mizeria:
    - ogórek, śmietana, sól, pieprz

Serowy schab - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbić, obsypać solą i pieprzem. Rozkłócić jajko, dodać sól, pieprz, mąkę. Moczyć plastry schabu i panierować w bułce tartej.
  • 2. Schab obsmażyć na patelni z obydwu stron. Jak będzie wysmażony, na wierzch ułożyć po plasterku sera, i smażyć pod przykryciem do momentu rozpuszczenia sera.
  • 3. Podawać z kaszą gryczaną i mizerią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy