Sernik waniliowo-malinowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Foremkę wykładamy biszkoptami. Układamy na niej część malin (50g)
Serek waniliowy dzielimy na dwie równe części
Masa waniliowa:
serek miksujemy z dwiema łyżkami pudru.
Galaretkę cytrynową i dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 200ml wrzątku,
dodajemy do masy i miksujemy.
Gotową wylewamy na biszkopty, wstawiamy do lodówki.
Masa malinowa:
serek miksujemy z 400g malin i 3 łyżkami pudru.
Galaretkę malinową i dwie łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 200ml wrzątku,
dodajemy do masy miksujemy.
Gdy masa waniliowa stężeje, układamy na niej resztę owoców,
i zalewamy masą malinową.
Wstawiamy do lodówki
Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem.
Za pomocą szprycy, wyciskamy wzorki na serniku.
Komentarze