sernik truskawkowy

0 (0 ocen)

W sam raz na gorące dni

Składniki:

  • Paczka biszkoptów
    Serek waniliowy (250g)
    Sernik błyskawiczny
    600ml mleka
    2 galaretki truskawkowe
    Truskawki do przybrania
    3 łyżeczki żelatyny

Sernik truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ułóż biszkopty na dnie tortownicy.
  • 2. Rozpuść jedną galaretkę w 0,5l gorącej wody i pozostaw do stężenia.
  • 3. Żelatynę rozpuść w ¼ szklance wody i wystudź.
  • 4. Zimne mleko wlej do miski, dodaj serek w proszku i ubij mikserem. Cały czas ubijając dodawaj stopniowo serek waniliowy a następnie tężejącą żelatynę.
  • 5. Stężałą galaretkę pokrój w kostkę i dodaj do masy, wymieszaj łyżką. Całość wyłóż na biszkopty. Wstaw do lodówki aby się ścisnęło.
  • 6. Rozpuść drugą galaretkę w 1 szklance gorącej wody.
  • 7. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na wierzchu truskawki i zalej galaretką.
  • 8. Wstaw na kilka godzin do lodówki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy