Sernik truskawkowy

0 (0 ocen)

  • 60 min

Sernik, truskawki i pyszny spód kakaowy o smaku szyszki, to mój sposób na oryginalny sernik na zimno z musem truskawkowym.

  • 60 min

Składniki:

  • Spód:
    1 opakowanie okrągłych biszkoptów
    3 łyżki płynnego miodu
    250 g masła
    40 g ryżu preparowanego
    2 łyżki kakao

    Masa serowa:
    1 kg twarogu w wiaderku
    5 białek
    3/4 szklanki cukru
    1 szklanka jogurtu greckiego
    1/2 kg truskawek
    3 opakowania galaretki truskawkowej
    1/2 szklanki cukru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Sernik na zimno Desery Mus Musy

Sernik truskawkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sernik z truskawkami 1. Biszkopty ścieram na tarce jarzynowej, mieszam z kakao, dodaję miód i rozpuszczone masło. Wszystko mieszam łyżka, dodaję ryż preparowany i ponownie mieszam. Gotową masę wykładam do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do lodówki.
  • sernik z truskawkami 2. Białka ubijam na sztywno i również odstawiam do lodówki.
  • sernik z truskawkami 3. Truskawki miksuję, przelewam do rondelka, dodaję 1/2 szklanki cukru, i podgrzewam, aż cukier się rozpuści. Wsypuję suche galaretki i mieszam, aż żelatyna połączy się z musem truskawkowym. Odstawiam by całość przestygła.
  • sernik z truskawkasmi 4. Twarożek przekładam do misy od malaksera, dodaję pozostały cukier, jogurt i wszystko razem miksuję.
    Dodaję zimny mus, mieszam, na końcu dodaję ubite białka i mieszam łopatką. Masę serowo-truskawkową wykładam do tortownicy z kruchym spodem i ponownie schładzam przez całą noc.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Ryż Ser biały Truskawki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować