Sernik na zimno z brzoskwiniami

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Od mojej mamy

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1kg sera homogenizowanego,
    1,5 szklanki cukru pudru,
    50 g żelatyny,
    2 galaretki brzoskwiniowe,
    brzoskwinie,
    biszkopty

Sernik na zimno z brzoskwiniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić do wystudzenia.
  • 2. Żelatynę rozpuścić w połowie szklanki chłodnej przegotowanej wody. odstawić na około 20 minut. Następnie przełożyć do garnka i zalać dwoma szklankami gorącej wody, wymieszać i wystudzić.
  • 3. Serek przełożyć do naczynia, dodać cukier puder i zmiksować.
  • 4. Na dnie tortownicy (o średnicy 28 cm) wyłożyć biszkopty, a na wierzch wyłożyć masę serową.
  • 5. Gdy masa zacznie zastygać, ułożyć pokrojone brzoskwinie. Zalać galaretką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy