Sernik domowy-wiedeński.

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Jeszcze jeden przepis na sernik

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 1 kg twarogu mielonego
    7 jaj
    2 szklanki cukru pudru
    1 łyżka kaszy manny
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    150g masła stopionego
    2 laski wanilii-ziarenka
    1 olejek cytrynowy lub pomarańczowy
    2 łyżeczki płaskie proszku do pieczenia
    1/2 szklanki rodzynek
    1/2 szklanki smażonej skórki pomarańczowej
    szczypta soli

Sernik domowy-wiedeński. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zmiksować cukry, żółtka, stopione masło, olejek, kaszę manną, mąkę ziemniaczaną i proszek.
    Stopniowo dodajemy twaróg, cały czas miksując.
    Ubić białka z solą, delikatnie połączyć z masą serową i bakaliami.
    Wstawić do zimnego piekarnika. Piec 55min w temp.175stop.C.Tortownica 26-28cm.

    Sernik nie jest bardzo słodki. Jeżeli lubimy nadmiar słodkości ,to można dodać jeszcze 2 łyżki cukru.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy