ciasto kruche ( może być według uznania swoje sprawdzone)
2,5 szklanki mąki
4 żółtka
4 łyżki śmietany
1/2 kostki masła (kasia)
3/4 szklanki cukru
opakowanie proszku do pieczenia
opakowanie cukru waniliowego
sok z 1/2 cytryny
ciasto włożyć na 30 min do lodówki
Masa na sernik
1 kg białego sera
8 żółtek
8 białek
szklanka cukru'
cukier waniliowy
2 budynie śmietankowe
rodzynki
olejek migdałowy
1.Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę żółtka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym do masy dodać ser, budyń rodzynki , dalej miksując, białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej delikatnie mieszając, ciasto wyjąc z lodówki rozwałkowac i wyłożyć na blachę część ciasta zostawić na paski na masie serowej piec w temperaturze 160 stopni 80 minut
Komentarze