Sernik

0 (0 ocen)

  • 30 min

ulubione ciasto

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto kruche ( może być według uznania swoje sprawdzone)
    2,5 szklanki mąki
    4 żółtka
    4 łyżki śmietany
    1/2 kostki masła (kasia)
    3/4 szklanki cukru
    opakowanie proszku do pieczenia
    opakowanie cukru waniliowego
    sok z 1/2 cytryny
    ciasto włożyć na 30 min do lodówki

    Masa na sernik
    1 kg białego sera
    8 żółtek
    8 białek
    szklanka cukru'
    cukier waniliowy
    2 budynie śmietankowe
    rodzynki
    olejek migdałowy

Sernik - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • serniczek 1. Ser zmielić dwukrotnie przez maszynkę żółtka utrzeć z cukrem , cukrem waniliowym do masy dodać ser, budyń rodzynki , dalej miksując, białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy serowej delikatnie mieszając, ciasto wyjąc z lodówki rozwałkowac i wyłożyć na blachę część ciasta zostawić na paski na masie serowej piec w temperaturze 160 stopni 80 minut

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy