Serniczek na zimno - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.3 galaretki cytrynowe rozpuścić wg przepisu na opakowaniu. 1 galaretkę rozpuścić oddzielnie w 1/2l wody. Rozpuścić też 2 galaretki wiśniowe. Poczekać aż stężeją galaretki. Po tym czasie serki ubić mikserem i stopniowo dodawać tężejące galaretki cytrynowe. 1/3 masy wylać na blachę dodać pokrojone w kostkę galaretki cytrynową i wiśniową. Na to wylać pozostałą część masy serowej. 2 galaretki wiśniowe rozpuścić w 4 szklankach wody i dodać do nich łyżkę żelatyny. Tężejące galaretki wylać na masę. Porcja na dużą blachę. Smacznego!!!
Porady
galaretki do środka sernika najlepiej zrobić kilka godzin wcześniej. Można dodać owoce sezonowe lub rodzynki.
Komentarze