Sałatka z awokado

0 (0 ocen)

  • 15 min

Mój pomysł na wykorzystanie awokado, które czekało na spożycie. Sałatka ma ciekawy smak i pasuje zarówno do mięs jak i ryb.

  • 15 min

Składniki:

  • Dla 2-3 osób:

    1/2 małej główki kapusty pekińskiej
    5 rzodkiewek
    1 duży pomidor
    1 awokado
    1 łyżeczka czubrycy
    sól, pieprz do smaku

Sałatka z awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado myjemy, przepoławiamy na pół, wyjmujemy pestkę a następnie miąższ do naszego naczynia na sałatkę. Rozdrabniamy go widelcem.
    Kapustę myjemy i osączamy na papierowym ręczniku. Targamy na małe kawałki i wrzucamy do naszej miski. Umytą rzodkiewkę kroimy na plasterki, pomidora zaś na małą kostkę. Wszystko razem mieszamy z dodatkiem czubrycy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy