Łatwa i wykwintna sałatka, którą można podać o każdej porze roku.
20 min
Składniki:
Składniki:
1 seler naciowy
1/2 puszki kukurydzy
1 puszka tuńczyka w oleju
1/2 papryki czerwonej
majonez
pęczek koperku
sól do smaku
pieprz sok z jednej cytryny
szczypta cukru
Sałatka wojtka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.łodygę selera dokładnie myjemy, osuszamy i drobno kroimy.
Dodajemy osączoną kukurydzę, pokrojoną w kosteczkę paprykę, pokrojony koperek oraz odsączony i rozdrobniony tuńczyk. Dodajemy sok z cytryny. Wszystkie składniki łączymy z majonezem i przyprawiamy do smaku solą, cukrem oraz pieprzem. Podajemy w pucharkach udekorowanych sałatą i sezonowymi warzywami.
Komentarze