Ryż zapiekany z serem na petelni

0 (0 ocen)

Wymyślone, zjedzone, pyszne....

Składniki:

  • - pół woreczka ryżu brązowego
    - 1 marchewka
    - 1 pietruszka
    - kawałek selera
    - kawałek pora
    - 1 ogórek konserwowy
    - sól, pieprz papryka słodka
    - ser około 15 dag
    - olej do smażenia
    - ketchup do polania

Ryż zapiekany z serem na petelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Warzywa obieramy i kroimy w słupki. Ogórka kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni na oleju smażymy warzywa do miękkości, potem dodajemy ryż i podlewamy wodą, aby nam się nie przypaliło. Chwilkę smażymy, dodajemy ogórka, przyprawy i jeszcze chwilę smażymy, posypujemy startym serem na dużych oczkach i smażymy aż ser się rozpuści. Przekładamy na talerz i polewamy ketchupem. Jeśli nie lubimy ketchupu to polewamy ulubionym sosem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy