Ciekawa propozycja podania nudnego tatara z pstrąga
15 min
Składniki:
filet z pstrąga bez skóry i ości, kilka plasterków ogórka, kilka pomidorów suszonych z zalewy, grzybek marynowany, piórko czerwonej cebuli, sól, pieprz, sałaty do dekoracji (np roszpunka) musztarda np dijon, oliwa
Rybka w akwarium - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.filet, ogórek, grzybka, pomidory siekamy bardzo drobno ostrym nożem
2.Posiekaną rybę doprawiamy solą i pieprzem - można dodać również trochę oliwy i musztardę, formujemy w kulkę i układamy na talerzu. Na wierzchu można położyć dekorację z roszponki i części posiekanych warzyw.
3.Przykrywamy kieliszkiem do wina i na jego stopce układamy pozostałe posiekane warzywa i piórko cebuli.
Porady
Kuli z ryby formujemy małe i lekko je spłaszczamy. Tak żeby nie wystawały spod kieliszka.
Komentarze