Wigilijna Rybka

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Danie rybne, które zrobimy w 30 minut, ryba jest bardzo pyszna na ciepło jak również można podać jako danie na zimno. Sos gotowy można zastąpić sosem samemu zrobionym, to danie jest dla osób, które mają mało czasu na przygotowanie.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1kg płatów rybnych
    • 2 papryka czerwone
    • 1 cebula
    • 4 szt. ogórków konserwowych
    • Puszka kukurydzy konserwowej
    • 1 słoik 520 g sosu meksykańskiego
    • Olej do smażenia
    • 2 jajka
    • Sól
    • Mąka do panierki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Wigilijna rybka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryba 1. Płaty rybne kroimy na mniejsze kawałki, solimy, panierujemy w jajku, następnie w mące i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • sos 2. W między czasie co smaży się nam ryba robimy sos, cebulę obieramy drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone w paseczki papryki, pokrojone w kostkę ogórki i odlaną z zalewy kukurydzę. Wlewamy sos meksykański i chwilę gotujemy.
  • ryba 3. Rybę po usmażeniu układamy w naczyniu i przekładamy sosem.
    Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Papryka Ryby Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować