Ryba w sosie warzywnym

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Zrobienie tej potrawy nie zabiera wiele czasu. Podaję ją na rodzinne uroczystości. Smakuje i na ciepło, i na zimno.

Składniki:

  • ● 1 kg filetów z pangi
    ● 2-3 marchewki
    ● pietruszka
    ● seler
    ● cebula
    ● 2 krążki ananasa z puszki
    ● łodyga selera naciowego
    ● mały słoik koncentratu pomidorowego
    ● ząbek czosnku
    ● 1/2 szkl. mąki
    ● cukier
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej i oliwa do smażenia

Ryba w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i obtaczamy w mące. Smażymy na rozgrzanym oleju i odstawiamy
    do wystygnięcia.
  • 2. Selera, marchewki, pietruszkę
    myjemy, obieramy i ścieramy
    na tarce o dużych
    oczkach. Selera naciowego,
    czosnek i ananasa
    drobno siekamy. Cebulę
    obieramy i szklimy na oliwie.
    Wsypujemy warzywa
    i ananasa, dodajemy koncentrat
    pomidorowy. Doprawiamy
    solą, pieprzem
    i cukrem. Mieszamy i dusimy
    kilka minut, aż warzywa będą miękkie.
    Sos podajemy
    do ryby.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_09-2010

Komentarze

Podobne przepisy