Ryba w sosie warzywnym

4.5 (150 ocen)

Idealna na szybki obiad

Składniki:

  • 1 kg dowolnej ryby, mąka, sól, pieprz, olej, 1kg ziemniaków, papryka mielona, curry, zioła prowansalskie, śmietana, marchewka, kawałek korzenia selera, korzeń pietruszki.
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w sosie warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę przyprawić solą i białym pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na oleju z obu stron na rumiano.
  • 2. Sos: marchewkę, pietruszkę i seler starkować na tarce o dużych oczkach. Ugotować w bulionie, dodać trochę mąki i śmietany. Cały czas mieszając żeby nie powstały gródki, chwilę podgotować.
  • 3. Ziemniaki obrać, pokroić w ćwiartki przyprawić solą, papryką, curry i ziołami prowansalskimi. Polać odrobiną oleju i dokładnie wymieszać. Piec w piekarniku w temperaturze 200’C, do momentu aż staną się miękkie i rumiane.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować