Ryba w sosie musztardowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę całkowicie rozmrażamy. Olej mieszamy z przyprawami. Rozmrożone filety kroimy na mniejsze porcje (o ile jest taka potrzeba) i smarujemy olejem z przyprawami. Filety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rybkę pieczemy ok 1 h w nagrzanym do 170 stopni piekarniku.
2.Mleko solimy, pieprzymy i podgrzewamy (nie do wrzenia), następnie zdejmujemy z ognia i dodajemy serek, żółtka, musztardy i mąkę. Wszystkie składniki intensywnie mieszamy aby żółtko się nie ścięło.
3.Koperek myjemy i drobno siekamy. Posiekany koperek dodajemy do sosu i podgrzewamy jeszcze raz ze ok 2 minut. Przyznam szczerze, że sos jest przepyszny. Smacznego:)
Komentarze