Ryba w porach i pieczarkach

0 (0 ocen)

  • 10 min

Miła odmiana od tradycyjnie smażonej ryby.

  • 10 min

Składniki:

  • 500g okonia lub soli
    por
    20g margaryny
    100g pieczarek
    1/4 szklanki białego wina
    1/2 szklanki kwaśnej śmietany
    sól
    pieprz biały
    posiekana natka pietruszki

Ryba w porach i pieczarkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy w kostkę. Oczyszczony por kroimy w cienkie paseczki. Dusimy razem przez 10 minut na rozgrzanej margarynie.
  • 2. Oczyszczone pieczarki kroimy w plasterki, wraz z winem dodajemy do ryby - dusimy razem przez 5 minut.
  • 3. Przyprawiamy i już nie gotując wlewamy śmietanę i mieszamy.
  • 4. Rybę podajemy z ryżem lub ziemniakami posypaną natką pietruszki z dodatkiem sezonowej surówki.

Komentarze

Podobne przepisy