Ryba w cieście Ilony

0 (0 ocen)

  • 20 min

By nadać rybie nowy smak.

  • 20 min

Składniki:

  • 1 kg dorsza
    sól
    pieprz
    2 jaja
    1 szklanka mąki
    1 szklanka bułki tartej
    150- 200 ml mleka
    sok z cytryny
    1 szklanka oleju

Ryba w cieście ilony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza kroimy na porcje. Przygotowujemy panierkę łącząc ze sobą mleko, mąkę, bułkę tartą, jajka. Porcje ryby oprószamy solę pieprzem i skrapiamy sokiem z cytryny. Następnie panierujemy i smażymy na rozgrzanym na patelni oleju z obu stron na złoty kolor. Musimy uważać, żeby dokładnie panierować każdą z porcji, wówczas ryba będzie ładnie wyglądała na talerzu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy