Rosół mojej Mamy

0 (0 ocen)

  • 3 min

Rosół mojej Mamy zachwycił najbardziej mojego chłopaka. Specjalnie dla Niego Mama gotuje rosół nawet co kilka dni. Jego zadowolenie jest BEZCENNE

  • 3 min

Składniki:

  •  mięso z kurczaka (bez piersi)
     1 skrzydełko z indyka
     30 dag pręgi wołowej
     włoszczyzna z kapustą
     ziele angielskie (10 kulek)
     pieprz ziarnisty (garść)
     przyprawa Kucharek (2-3 łyżki)
     woda
     1 cebula

Rosół mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie gatunki mięsa zagotować, odlać wodę, mięso opłukać pod zimną wodą bieżącą. Ponownie włożyć do garnka, dodać warzywa i zalać zimną wodą (4 litry). Gotować. Po zagotowaniu dodać garść pieprzu, ok. 10 kulek ziela i 2-3 czubate łyżki kucharka. Cebulkę podpiec na płycie kuchenki / palniku i wrzucić do rosołu. Gotować do miękkości mięsa i warzyw.

Porady

Rosołu nie trzeba solić - wystarczy przyprawa Kucharek. Przygotowywanie rosołu to u nas w domu rytuał, więc trwa i trwa i trwa. A aromat krąży w domu i relaksuje nas.

Komentarze

Podobne przepisy