Rolady gajowego

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Gotuję dla męża i synów. To mój obowiązek, ale i wielka przyjemność

Składniki:

  • ● 1 kg łopatki wieprzowej
    ● 30 dag pieczarek
    ● 10 dag papryki
    ● 2 cebule
    ● łyżka bułki tartej
    ● ząbek czosnku
    ● sól
    ● pieprz
    ● mąka
    ● liść laurowy
    ● olej
    ● ziele angielskie
    ● przyprawa uniwersalna

Rolady gajowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: pieczarki, paprykę,
    i cebule kroimy w kostkę. Pieczarki
    podsmażamy na oleju,
    dodajemy paprykę, połowę
    cebuli i zmiażdżony czosnek.
    Doprawiamy solą i pieprzem,
    wsypujemy bułkę, mieszamy
  • 2. Mięso kroimy w plastry,
    rozbijamy, solimy, nakładamy
    porcje farszu. Zawijamy i spinamy
    wykałaczkami. Obtaczamy
    w mące, podsmażamy.
    Przekładamy do garnka,
    podlewamy wodą. Dodajemy
    liść laurowy, ziele i przyprawę uniwersalną.
    Dusimy do miękkości
  • 3. Na tłuszczu z rolad podsmażamy
    resztę cebuli. Dodajemy
    do rolad, chwilę dusimy
    i zagęszczamy mąką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2010

Komentarze

Podobne przepisy