Roladki z zielonym farszem.

0 (0 ocen)

  • 40 min

Lekki, zdrowy i pyszny posiłek.

  • 40 min

Składniki:

  • Duży, pojedynczy filet z kurczaka,
    200g szpinaku mrożonego,
    100g ryżu,
    ząbek czosnku,
    pół małej cebuli,
    1 kulka sera mozzarella,
    sól, pieprz do smaku
    łyżeczka kurkumy

Roladki z zielonym farszem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka przeciąć na pół i rozbić cienko, posolić i popieprzyć z obu stron.
  • 2. Na łyżce masła podsmażyć cebulę i czosnek, dodać rozmrożony szpinak, sól, pieprz, podsmażyć.
  • 3. Gotowy szpinak rozłożyć równo na filetach, zawinąć w roladki. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec od 30 minut w temperaturze 180 stopni.
    Ugotować ryż według wskazówek na opakowaniu (z dodatkiem soli i kurkumy)
  • 4. Mozzarellę pokroić w paski i rozłożyć równomiernie na roladkach pięć minut przed końcem pieczenia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy