Naleśniki z zielonym farszem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Naleśniki najlepiej smakują z dodatkiem świeżych warzyw

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    2 szkl. mąki
    2 jajka
    1 szkl.wody
    1 szkl. mleka
    Szczypta soli
    Nadzienie:
    20 dag. pieczarek
    1 ząbek czosnku
    1 por
    1 brokuł
    20 dag. sera
    1 mały kubek śmietany 30%
    1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
    1/2 łyżeczki tymianku
    sól, pieprz do smaku
    2 łyżki masła
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z zielonym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z jajek, mleka, wody, mąki i soli przygotować ciasto na naleśniki. Z ciasta usmażyć naleśniki. Obrane pieczarki pokroić w plasterki, a następnie podsmażyć na oleju. Czosnek drobno posiekać i dodać do pieczarek. Przesmażyć razem i doprawić solą i pieprzem. W rondelku rozgrzać masło i przełożyć do niego pokrojony w krążki por. Podsmażyć i doprawić solą. Następnie wlać do podsmażonego pora śmietanę i gotować aż wszystko zgęstnieje.
  • 2. Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Rozdrobnić. Przygotować nadzienie do naleśników. Do pieczarek dodać por ze śmietaną i drobno pokrojony brokuł. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
  • 3. Na każdy naleśnik wyłożyć na całą powierzchnię starty ser, następnie posmarować farszem farsz. Naleśniki zwinąć w ciasne ruloniki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Następnie wstawić do piekarnika i zapiekać w ok. 170 stopniach przez 10 minut, aż ser w naleśniku się rozpuści. Podawać z dodatkiem świeżych warzyw.

Porady

naleśniki, brokuł, por, pieczarki, wiosna, na zielono

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować