PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Naleśniki z zielonym farszemhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/21/d6f9fd341cbaafa8d6eb397c578b6b1d311add5e.jpeg51523864http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/nalesniki-z-zielonym-farszem-3
Ciasto na naleśniki:
2 szkl. mąki
2 jajka
1 szkl.wody
1 szkl. mleka
Szczypta soli
Nadzienie:
20 dag. pieczarek
1 ząbek czosnku
1 por
1 brokuł
20 dag. sera
1 mały kubek śmietany 30%
1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego
1/2 łyżeczki tymianku
sól, pieprz do smaku
2 łyżki masła
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Naleśniki z zielonym farszem
1.
Z jajek, mleka, wody, mąki i soli przygotować ciasto na naleśniki. Z ciasta usmażyć naleśniki. Obrane pieczarki pokroić w plasterki, a następnie podsmażyć na oleju. Czosnek drobno posiekać i dodać do pieczarek. Przesmażyć razem i doprawić solą i pieprzem. W rondelku rozgrzać masło i przełożyć do niego pokrojony w krążki por. Podsmażyć i doprawić solą. Następnie wlać do podsmażonego pora śmietanę i gotować aż wszystko zgęstnieje.
2.
Brokuł ugotować w osolonej wodzie. Rozdrobnić. Przygotować nadzienie do naleśników. Do pieczarek dodać por ze śmietaną i drobno pokrojony brokuł. Następnie doprawić do smaku solą, pieprzem, pieprzem ziołowym i tymiankiem. Ser zetrzeć na tarce o średnich oczkach.
3.
Na każdy naleśnik wyłożyć na całą powierzchnię starty ser, następnie posmarować farszem farsz. Naleśniki zwinąć w ciasne ruloniki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Następnie wstawić do piekarnika i zapiekać w ok. 170 stopniach przez 10 minut, aż ser w naleśniku się rozpuści. Podawać z dodatkiem świeżych warzyw.
Porady
naleśniki, brokuł, por, pieczarki, wiosna, na zielono
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze