Takie roladki polecam na różne okazję, może teraz na komunie
Dla 4 osób
Średni
Składniki:
- piersi z kurczaka podwójna: 1 sztuka
- ser gouda w kawałku: 4 sztuki
- Tłuszcz: 0.5 sztuki
- mąka do panierowania: 3 łyżki
- bułka tarta do panierowania: 3 łyżki
- Jajko: 2 sztuki
- sól i pieprz ( do smaku): 1 szczypta
Roladki z serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka podzielić na 4 części, pobić lekko tłuczkiem, by nie przedziurawić mięsa.
Roladki oprószyć solą i pieprzem.
Na samym brzegu piersi, układać kawałek grubszego sera i zwijać w roladkę.
2.Panierować roladki w mące, roztrzepanym jajku i tartej bułce.
Smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Komentarze