Roladki z polędwiczek wieprzowych na miksie sałat

0 (0 ocen)

  • 20 min

Roladki z polędwiczki wieprzowej faszerowane serkiem kozim, suszonym pomidorem, bazylią i kaparami, zawinięte w szynkę szwardzwaldzką, podane na mieszance sałat wymieszanej z olejem z pomidorów

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki dla 4 osób:

    2 średnie polędwiczki wieprzowe, mi wyszło 6 roladek
    plastry szynki szwardzwaldzkiej
    opakowanie koziego twarożku
    5-6 suszonych pomidorów w oliwie
    garść listków bazylii
    3 łyżki kaparów
    sól, pieprz do smaku
    olej do smażenia
    wykałaczki

Roladki z polędwiczek wieprzowych na miksie sałat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Roladki wieprzowe 1. Polędwiczki umyć, osuszyć, każdą pokroić na 3 równe kawałki, każdy z nich przekroić wzdłuż i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Każdy kotlecik posmarować serkiem kozim, ułożyć na nim pokrojone na mniejsze kawałki pomidory, kapary i bazylię. Zawinąć w rulon, opakować w plaster szynki i spiąć wykałaczką. Smażyć na oleju przez ok. 5 minut.

    Ja podałam roladki na miksie sałat wymieszanym z olejem z pomidorów suszonych.

    Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy