Roladki z polędwiczki wieprzowej faszerowane serkiem kozim, suszonym pomidorem, bazylią i kaparami, zawinięte w szynkę szwardzwaldzką, podane na mieszance sałat wymieszanej z olejem z pomidorów
20 min
Składniki:
Składniki dla 4 osób:
2 średnie polędwiczki wieprzowe, mi wyszło 6 roladek
plastry szynki szwardzwaldzkiej
opakowanie koziego twarożku
5-6 suszonych pomidorów w oliwie
garść listków bazylii
3 łyżki kaparów
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
wykałaczki
Roladki z polędwiczek wieprzowych na miksie sałat - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczki umyć, osuszyć, każdą pokroić na 3 równe kawałki, każdy z nich przekroić wzdłuż i rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Każdy kotlecik posmarować serkiem kozim, ułożyć na nim pokrojone na mniejsze kawałki pomidory, kapary i bazylię. Zawinąć w rulon, opakować w plaster szynki i spiąć wykałaczką. Smażyć na oleju przez ok. 5 minut.
Ja podałam roladki na miksie sałat wymieszanym z olejem z pomidorów suszonych.
Komentarze