Roladki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne jako dodatek do obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • łopatka wieprzowa 1 kg
    pieczarki 16-18 szt
    cebula 1 szt
    czosnek 2-3 ząbki
    jajka 2 szt
    masło 2 łyżki
    kajzerka 2-3 szt
    bułka tarta
    sól
    pieprz
    olej

Roladki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać pokroić i poddusić na rozgrzanym maśle. Dodać kopiastą łyżkę tartej bułki, 1/4 drobno pokrojonej cebuli. Doprawić do smaku i wymieszać.
    Mięso zmielić i dodać do niego resztę drobno pokrojonej cebuli, namoczone w mleku albo wodzie i odciśnięte bułki oraz zmiażdżony czosnek. Wbić jajka i doprawić do smaku. Zarobić masę.
    Odrywać dość duże kawałki i rozpłaszczać. Nałożyć pieczarkowy farsz i zawijać podłużne kotleciki.Smażyć na rozgrzanym oleju.

Komentarze

Podobne przepisy