Roladki z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Świetny pomysł na szybki obiad

  • 40 min

Składniki:

  • 5 plastrów schabu bez kości
    200g pieczarek
    5 plastrów sera(u mnie gouda)
    2 jajka
    bułka tarta
    sól,pieprz

Roladki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy na cienkie płaty,oprószamy solą oraz pieprzem.
    Pieczarki kroimy w talarki i smażymy,aż do wyparowania wody.
  • 2. Na każdy kawałek mięsa kładziemy plaster sera oraz łyżkę pieczarek.Zawijamy.
    Rolady moczymy w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej,czynność powtarzamy by ser pozostał w środku.
    Smażymy na patelni dla uzyskania złotego koloru.
    Całość przekładamy do naczynia żaroodpornego,oraz do piekarnika nagrzanego do 180 stopni,pieczemy 30 minut.

Porady

Wcześniej nagrzej piekarnik

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy