Roladki wieprzowe

0 (0 ocen)

proste rozwiązanie dla karczku

Składniki:

  • 5 kotletów z karczku
    1 papryka czerwona
    1 cebula
    kilka pieczarek
    musztarda
    delikat do mięs

Roladki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety rozbijamy tłuczkiem i każdy smarujemy musztardą i posypujemy delikatem do mięs. Na każdy kotlet kładziemy po kawałku papryki, cebuli i pieczarek. Mięso zwijamy w roladki i obwiązujemy sznurkiem lub spinamy wykałaczkami.
  • krok 1 2. Każdą roladkę obtaczamy w mące.
  • krok 2 3. Gotowe obsmażamy na oleju z każdej strony.
  • 4. Obsmażone roladki przekładamy do garczka i zalewamy gorącą wodą z dodatkiem kostki pieczeniowej. Gotujemy do miękkości ok. 1 godz. Zagęszczamy mąką tylko w razie potrzeby i zaprawiamy śmietaną.

Komentarze

Podobne przepisy