Roladki schabowe z pieczarkami

0 (0 ocen)

Polecam to danie zarówno na codzienny obiad , a także np . na imieniny , urodziny .Polecam również na świąteczny obiad .

Składniki:

  • 80 dag schabu bez kości

    30 dag pieczarek

    1 cebula

    1 pęczek natki pietruszki

    3 jajka

    2 łyżki masła

    szczypta domowej vegety

    szczypta harissy

    przyprawa do mięsa mielonego

    bułka tarta

    olej do smażenia

Roladki schabowe z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab podzielić na kotlety , cienko rozbić .

    Oprószyć przyprawą do mięsa wieprzowego .

    Pieczarki umyć i pokroić w drobną kostkę .

    Na patelni rozpuścić masło , przesmażyć na nim pieczarki , oprószyć je domową vegetą i harrisą .

    Na każdy kotlet wyłożyć umytą , drobno posiekaną natkę pietruszki , pieczarki , zwinąć w roladkę .

    Mięso opanierować w roztrzepanych jajkach i bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron na rumiano .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy