roladki drobiowe z jajecznicą na boczku :)

0 (0 ocen)

  • 30 min

Moja rodzinka bardzo lubi różne roladki mięsne, a ja staram się wymyślać różne farsze. To połączenie bardzo pasuje, nadaje mięsu bardzo ciekawy aromat i kolorowy wygląd.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 - 4 małe filety z kurczaka
    jajecznica na boczku z dwóch jaj (mocno ścięta)
    przyprawa do kurczaka
    1 rozkłócone jajo
    bułka do panierowania
    1,5 łyżki siekanego szczypiorku

Roladki drobiowe z jajecznicą na boczku :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajecznicę schłodzić.
    Filety umyć, osuszyć, rozbić cienko, oprószyć przyprawą, odstawić na 15 minut.
    Na płat mięsa nakładać kawałki jajecznicy, posypać szczypiorem, zwijać ściśle, obtaczać w jaju, a potem w bułce tartej, smażyć na złoto ze wszystkich stron.

Komentarze

Podobne przepisy