Moja rodzinka bardzo lubi różne roladki mięsne, a ja staram się wymyślać różne farsze. To połączenie bardzo pasuje, nadaje mięsu bardzo ciekawy aromat i kolorowy wygląd.
30 min
Składniki:
3 - 4 małe filety z kurczaka
jajecznica na boczku z dwóch jaj (mocno ścięta)
przyprawa do kurczaka
1 rozkłócone jajo
bułka do panierowania
1,5 łyżki siekanego szczypiorku
Roladki drobiowe z jajecznicą na boczku :) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajecznicę schłodzić.
Filety umyć, osuszyć, rozbić cienko, oprószyć przyprawą, odstawić na 15 minut.
Na płat mięsa nakładać kawałki jajecznicy, posypać szczypiorem, zwijać ściśle, obtaczać w jaju, a potem w bułce tartej, smażyć na złoto ze wszystkich stron.
Komentarze