ROLADA W KAPUŚCIE WŁOSKIEJ

0 (0 ocen)

Gołąbki inaczej...

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    5 dkg bułki czerstwej lub tartej
    10 dkg cebuli
    przyprawy
    1 jajko
    1 główka kapusty włoskiej

Rolada w kapuście włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotować masę mięsną jak na klops mielony.Liście kapusty zblanszować,ułożyć w prostokąt,nałożyć masę mięsną i zwinąć jak roladę. Ułożyć na brytfannie,przykryć liśćmi kapusty i piec około 1 godzinę.
    Po upieczeniu wyporcjować i można polać sosem.

Porady

można dodać sos według gustu,w moim przypadku sos śliwkowo- chrzanowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy