Rawioli z botwinką w koperkowym cieście

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Średni

Delikatny smak botwinki w połączeniu z koperkiem w cieście.

  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • CIASTO:
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka pszenna: 2 szklanki
    - woda ciepła (około 1 szkl. to wyjdzie przy wyrabianiu): 1 szklanka
    - koperek: 0.5 pęczka
    - sól: 1 szczypta
    FARSZ:
    - pęczek botwinki: 1 sztuka
    - cebulka: 1 sztuka
    - mascarpone: 1.5 łyżki
    - bułka tarta: 1.5 łyżki
    - sól,pieprz: 1 szczypta

Rawioli z botwinką w koperkowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Rawioli z botwinką w koperkowym cieście 1. Botwinkę siekamy drobno. Gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości.
  • Rawioli z botwinką w koperkowym cieście 2. Cebulkę drobno siekamy i szklimy na masełku. Pod koniec dodajemy botwinkę i wszystko chwilę przesmażamy.
  • Rawioli z botwinką w koperkowym cieście 3. Farsz studzimy. W tym czasie zagniatamy ze wszystkich składników na ciasto elastyczne i gładkie ciasto.
  • Rawioli z botwinką w koperkowym cieście 4. Farsz mieszamy z mascarpone i bułką tartą i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.
  • Rawioli z botwinką w koperkowym cieście 5. Ciasto wałkujemy cieniutko, wycinamy krążki, nakładamy farsz i lepimy pierożki.
  • Rawioli z botwinką w koperkowym cieście 6. Gotujemy 3 minuty od wypłynięcia w osolonej wodzie.

Komentarze

Podobne przepisy