Rafalllo

0 (0 ocen)

  • 30 min

Wspaniałe ciasto do kawki. Polecam

  • 30 min

Składniki:

  • 4 jajka
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki ziemniaczanej
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 litra kremówki
    1 biała czekolada
    2 śnieżki
    2 paczki wiórek kokosowych
    polewa czekoladowa lub gorzka czekolada

Rafalllo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy z cukrem, dodajemy żółtka, mąkę ziemniaczaną i proszek do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni C.
  • 2. Kremówkę wlać do garnuszka i włożyć połamaną białą czekoladę. Podgrzewać aż do rozpuszczenia się czekolady. Dobrze ostudzoną śmietanę z czekoladą ubijać i do tego dodać śnieżki, a na końcu wiórki kokosowe. Krem wyłożyć na biszkopt i polać polewą czekoladową lub zetrzeć gorzką czekoladę na tarce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy