RACUSZKI Z RABARBAREM

0 (0 ocen)

Doskonalę kulinarne umiejętności, gotując dla najbliższych.

Składniki:

  • 30 dag rabarbaru

    Ciasto:

    20 dag mąki,
    0,25 l zsiadłego mleka,
    2 jajka,
    1 łyżeczka sody,
    tłuszcz do smażenia,
    cukier puder do posypania

    Rabarbar starannie umyć,obrać,pokroić ukośne kawałki.
    Przyrządzić ciasto z zsiadłego mleka, mąki, jaj i sody,włożyć rabarbar i wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
    Obsypać obficie cukrem pudrem.

Racuszki z rabarbarem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rabarbar starannie umyć,obrać,pokroić ukośne kawałki.
    Przyrządzić ciasto z zsiadłego mleka, mąki, jaj i sody,włożyć rabarbar i wymieszać.
    Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
    Obsypać obficie cukrem pudrem.

Komentarze

Podobne przepisy