Pychotka z toffi i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ubijamy piankę z 4 białek, a następnie, ubijając, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia , dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladę i ponownie mieszamy. Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tarta blachę ( 36x25cm). Pieczemy 30 minut w 180stopniach.
Żółtka mieszamy z cukrem. Masę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.
Na koniec podgrzewamy krówkę i polewamy bezy na cieście.
Komentarze