pychotka z toffi i bezami

0 (0 ocen)

  • 50 min

PYCHOTKĘ ZROBIŁ MÓJ MŁODSZY BRAT MATEUSZ BYŁA PRZEPYSZNA I WYJĄTKOWA PONIEWAŻ ZROBIŁ JĄ SAM I BYŁO TO JEGO PIERWSZE CIASTO.

  • 50 min

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:
    4 jaja
    3/4 szklanki cukru
    3/4 szklanki mąki
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    czekolada deserowa

    Krem:
    2 szklanki mleka
    2 budynie śmietankowe
    3 żółtka
    pół szklanki cukru
    1 margaryna
    1,5 opakowania małych bez lub 30dag średnich bez

    Polewa
    Puszka krówki gotowanej ( mleka skondensowanego słodzonego gotowanego)


Pychotka z toffi i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ubijamy piankę z 4 białek, a następnie, ubijając, stopniowo dodajemy cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia , dodajemy do masy i delikatnie mieszamy. Dodajemy startą czekoladę i ponownie mieszamy. Wylewamy ciasto na wysmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tarta blachę ( 36x25cm). Pieczemy 30 minut w 180stopniach.


    Żółtka mieszamy z cukrem. Masę mieszamy z budyniami i szklanką mleka. Drugą szklankę mleka zagotowujemy i wlewamy budynie. Gotujemy i studzimy. Margarynę ucieramy i stopniowo dodajemy zimny budyń. Krem rozsmarowujemy na biszkopcie i układamy bezy.

    Na koniec podgrzewamy krówkę i polewamy bezy na cieście.

Komentarze

Podobne przepisy