1.Ciasto:
Całe jaja utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszysta masę. Margarynę rozpuścić.Mąkę pszenna , mąkę ziemniaczaną , proszek do pieczenia połączyć razem. Do masy jajecznej wsypujemy powoli mąki, delikatnie mieszamy, następnie wlewamy gorąca margarynę, dodajemy aromat i dobrze wyrabiamy ciasto. Do wysmarowanej tłuszczem formy wykładamy ciasto . Pieczemy ok 45min w temperaturze 180 C . Po upieczeniu ciasto studzimy , przekrawamy na pół . Przygotowujemy kawę rozpuszczalną i nasączamy oba placki.
Masa:
Żelatynę rozpuszczamy w ciepłej wodzie, lekko studzimy.Margarynę , cukier puder i żółtka ucieramy na gładka masę. Następnie dodajemy serki, miksujemy. Wsypujemy mleko w proszku mieszamy.Na koniec dodajemy żelatynę ucierając przez chwile aby składniki się dobrze połączyły.
Przełożenie:
Ciasto-połowa masy - biszkopty moczone w kawie- masa- ciasto.
Wierzch Ciasta posypać cukrem pudrem.
Komentarze