Pucharek z jeżynami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Prosty i pyszny przekładaniec z jeżynami, ciasteczkami i bezami.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jeżyny: 60 gramów
    - śmietana kremówka 30 - 36%: 20 dekagramów
    - ciastka kruche: 40 gramów
    - bezy: 20 gramów
    - serek homogenizowany waniliowy (najlepiej gęsty): 3 łyżki
    - cukier waniliowy: 20 gramów
    - likier cytrynowy: 4 łyżki

Pucharek z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śmietankę ubić z cukrem waniliowym, wymieszać delikatnie z serkiem i likierem. Bezy i ciastka pokruszyć. W pucharku układać na przemian warstwę jeżyn, śmietanki, ciastek i bez.

Komentarze

Podobne przepisy