Pstrąg w migdałach

0 (0 ocen)

  • 25 min

Oryginalny sposób na pstrąga

  • 25 min

Składniki:

  • 2 sprawione pstrągi
    150g płatków migdałowych
    sok z cytryny
    masło klarowane do smażenia
    sól, pieprz
    mąka pszenna

Pstrąg w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrać i ugotować ziemniaki.
  • 2. Pstrągi natrzeć solą i pieprzem oraz skropić sokiem z połowy cytryny, a następnie oprószyć je mąką
  • 3. Smażyć po 8 minut na każdej ze stron. Po usmażeniu można odcisnąć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.
  • 4. Na tym samym tłuszczu, na którym smażyła się ryba, podsmażyć płatki migdałów.
  • 5. Pstrągi przełożyć na talerze.
  • 6. Posypać zrumienionymi płatkami migdałów.
  • 7. Podawać z ziemniakami i dowolną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy