Pstrąg nadziewany suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrągi myję, osuszam. Cebulę i czosnek obieram, i kroję drobno. Rybę faszeruje w środku cebulką, doprawiam solą, pieprzem, majerankiem nacieram, skrapiam sokiem z cytryny. Wstawiam w pojemniku do lodówki na noc. Ryby mają przejść marynatą. Na drugi dzień cebulkę wyjmuję z ryby. Mozzarelle i pomidory suszone kroję, to samo robię z oliwkami.
2.Dodaję pietruszkę pokrojoną 2 łyżki oliwy i faszeruję ryby nadzieniem. Spinam szpilkami, smaruję olejem pędzelkiem, i układam na blaszce. Piekę 40 minut temp 180 stopni. Pod koniec pieczenia układam na każdej rybie, trochę farszu i wstawiam do piekarnika. Podaje z pietruszką i papryką sercami.
Komentarze