Potrawka z kapustą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Moja rodzina najbardziej lubi kapustę przygotowaną właśnie w taki sposób.

Składniki:

  • ● 60 dag filetów z kurczaka
    ● 60 dag kiszonej kapusty
    ● 2 ząbki czosnku
    ● 25 dag śmietany 30-proc.
    ● 25 dag majonezu
    ● pikantny keczup
    ● sól, pieprz
    ● olej

Potrawka z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, osuszamy
    i kroimy w cienkie plastry.
    Oprószamy z obu stron solą
    i pieprzem. Układamy na patelni
    na rozgrzanym oleju
    i przykrywamy warstwą kapusty
    wymieszanej ze zmiażdżonym
    czosnkiem.
  • 2. Śmietanę mieszamy z majonezem
    i polewamy kapustę.
    Doprawiamy niewielką ilością
    keczupu. Dusimy na małym
    ogniu ok. 1,5 godziny, od czasu
    do czasu unosząc kapustę
    i mięso, aby sos spłynął na
    dno patelni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy