Polędwiczka na słodko

0 (0 ocen)

Bardzo lubię polędwiczkę i kombinuję z nią na wszystkie sposoby

Składniki:

  • 1 polędwiczka
    spora garść rodzynek
    sól
    olej do smażenia

Polędwiczka na słodko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Polędwiczka nadziana rodzynkami 1. Polędwiczkę myjemy i wycieramy ręcznikiem papierowym. Ścinamy białe włókna i ostrym długim nożem robimy wgłębienie po długości.
    Rodzynki namaczamy w gorącej wodzie. Jak zrobią się miękkie wyjmujemy na ręcznik papierowy i osuszamy. Faszerujemy polędwiczkę rodzynkami. Obsypujemy solą i smażymy na rozgrzanej oliwie do zrumienienia.

Porady

Podobno mięsa na słodko lepiej smakują jak są średnio wysmażone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy