Placuszki wielowarzywne

0 (0 ocen)

  • 30 min

Smaczny, tani i ekspresowy pomysł na bezmięsny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • -4 duże ziemniaki
    -3 marchewki
    -2 buraki
    -1 por (biała część)
    -1 pęczek natki pietruszki
    -3 jaja
    -3 łyżki mąki pszennej
    -1,5 łyżki przyprawy uniwersalnej
    -pieprz
    -olej do smażenia

Placuszki wielowarzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Ziemniaki, marchew i buraki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Por kroimy w półplasterki, pietruszkę drobno siekamy.
  • 2 2. Dodajemy jaja, mąkę i przyprawy. Dokładnie mieszamy.
  • 3 3. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy placuszki łyżką i spłaszczamy. Smażymy z obu stron na rumiano (po około 2-3 minuty)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy