Pischinger z mandarynkową pokrywą

0 (0 ocen)

  • 30 min

baaardzo słodkie ciacho bez pieczenia - uczciwie polecam tylko dla słodyczoholików (ewentualnie do niesłodzonej kawki)

  • 30 min

Składniki:

  • - gotowe wafle okrągłe
    - czekoladowa masa kajmakowa - 1 puszka
    - pół paczki herbatników
    - małosłodki dżem - u mnie śliwkowy (może być wiśnia lub czarna porzeczka)
    - 2-3 mandarynki
    - galaretka pomarańczowa
    - kilka rodzynek

Pischinger z mandarynkową pokrywą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masę kajmakową wymieszać z pokruszonymi herbatnikami. W szklance wody rozpuścić galaretkę pomarańczową i odstawić do ostygnięcia.
  • 2. Wafle przekładać na zmianę - raz warstwą dżemu, raz masy kajmakowej. Na koniec ułożyć na wierzchu cieniutkie plastry mandarynki. Nakryć tężejącą galaretką i ozdobić rodzynkami.
  • 3. Ciasto najlepiej trzymać całą noc w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy