Pischinger

0 (0 ocen)

Pyszne i chrupiące

Składniki:

  • 1 opakowanie okrągłych wafli
    100 g gorzkiej czekolady
    100 g posiekanych orzechów włoskich
    1/2 szklanki kremówki
    1/2 szklanki cukru pudru
    2 łyżki masła
    Polewa:
    2 łyżki kremówki
    1 łyżka masła
    3/4 gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Pischinger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę pokrusz i przełóż do garnka. Dodaj cukier puder,śmietankę,masło i rozpuść na małym ogniu.
    Dodaj orzechy i podgrzewaj do momentu aż masa zgęstnieje. Przełóż wafle kremem,pamiętając aby nie smarować wierzchniego wafla.
    Tak przygotowane wafle obciąż deseczką i odstaw w chłodne miejsce na ok. 3 godziny.
    Polewa:
    Czekoladę posiekaj i rozpuść w kąpieli wodnej. Dodaj śmietankę,masło i mieszaj do połączenie się składników.
    Ciepłą polewą posmaruj wafle i odstaw aby polewa zastygła.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować