Piersi z kurczaka pod zieloną pierzynką

0 (0 ocen)

Mój chłopak powiedział, że to najpyszniejsza rzecz, jaką jadł od dłuższego czasu.

Składniki:

  • Składniki:

    połowa sera fety
    kilka kostek brykietu mrożonego szpinaku
    masło/margaryna do smażenia
    ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    jogurt naturalny lub śmietana
    1 pojedyncza pierś z kurczaka
    jajka
    bułka tarta
    olej do smażenia

Piersi z kurczaka pod zieloną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kurczak pod szpinakową pierzynką 1. Piersi rozbijamy, doprawiamy solą i pieprzem, zostawiamy na chwilę. Zamrożony szpinak wrzucamy na patelnię, do tego dodajemy pokrojony w kostkę ser feta, posiekany czosnek i podsmażamy na maśle lub margarynie. Kiedy szpinak się rozmrozi dodajemy jogurtu do smaku i przyprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie maczamy kotlety w jajku, obtaczamy w bułce i smażymy. Na talerzu przykrywamy kotlety szpinakową pierzynką.Opcjonalnie można położyć cieniutki plasterek żółtego sera na gorący szpinak.

Porady

Pyszne z frytkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy