Piersi z kurczaka z pieczarkami pod pierzynką z majonezu

4.5 (148 ocen)

  • 60 min

kotleciki od dawna goszczą w kuchni i wszyscy je uwielbiamy ;)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
    30 dkg pieczarek
    2 cebule
    majonez
    ok 20 dkg ser żółta
    masło do smażenia
    przyprawa do kurczaka
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Piersi z kurczaka z pieczarkami pod pierzynką z majonezu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka opłukać i wysuszyć.Każdą pierś przekroić w wzdłuż ,lekko rozbić. Rozłożyć na blachę posolić, popieprzyć oraz przyprawić przyprawą do kurczaka.
  • 2. Pieczarki opłukać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, cebule pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulkę razem podsmażamy na masełku( doprawiamy według uznania) następnie rozkładamy na piersi z kurczaka .Na koniec kotleciki smarujemy majonezem.
  • 3. Pieczemy około 30 minut w nagrzanym piekarniku. Przed końcem pieczenia kotleciki posypujemy startym żółtym serem.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować