Pierścienie z mintaja

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Często sama wymyślam przepisy. Ten pamiętam jeszcze z dzieciństwa.

Składniki:

  • ● 6 filetów z mintaja
    ● 45 dag mrożonego szpinaku
    ● 3 dag masła
    ● mała cebula
    ● 2 selery naciowe
    ● czerwona papryka
    ● 1/2 szkl. bulionu warzywnego
    ● 6 dag małych grzanek
    ● kilka gałązek koperku
    ● cytryna

Pierścienie z mintaja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę siekamy. Selery
    i paprykę drobno kroimy.
    Filety myjemy i przekrawamy
    wzdłuż na pół. Cytrynę
    kroimy w ćwiartki.
  • 2. Cebulę, selera i paprykę
    dusimy na maśle, aż
    zmiękną. Przekładamy do
    miski. Na patelnię wsypujemy
    grzanki. Wlewamy
    bulion, mieszamy. Filety
    zwijamy w pierścienie
    i spinamy wykałaczkami.
    Nadziewamy warzywami.
  • 3. Do rondelka wkładamy
    szpinak. Układamy pierścienie
    i dusimy, aż ryba
    będzie miękka (ok. 7 minut).
    Odstawiamy na ok. 3
    minuty. Danie dekorujemy
    koperkiem i ćwiartkami
    cytryny.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2010

Komentarze

Podobne przepisy