Pierogi ze szpinakiem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Od czasu do czasu lubię sobie

  • 60 min

Składniki:

  • Ciasto na pierogi:

    1 kg mąki,1 jajko, 100 ml oleju woda ciepła ile mąka zabierze.

    Farsz :

    1 paczka mrożonego szpinaku,1 cebula, 2 ząbki czosnku, 1 serek topiony,przyprawy.

Pierogi ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę drobno pokroić i na patelni poddusić dodać czosnek przeciśnięty, chwilkę dusić i dodać szpinak( ja nie rozmrażałam) jak woda wyparuje przyprawić i dodać serek .Od czasu do czasu mieszać aż się serek połączy ze szpinakiem.Masa zgęstnieje . Zrobić ciasto i lepić pierogi. Z tej ilości szpinaku wyszło mi 30 sztuk.

Porady

Ciasta robię więcej bo mam zazwyczaj kilka rodzajów pierogów

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy