Pierogi z serem feta.

0 (0 ocen)

  • 47 min

Przepis opracował mój bratanek.

  • 47 min

Składniki:

  • Farsz
    Op sera
    Pojedynczy filet kurczaka
    4łyżki oliwy
    10liwek czarnych
    Szczypta ziół prowansalskich
    Biały pieprz
    Ciasto
    40dag maki
    200ml mleka
    4dag drozdzy
    2lyzki oliwy
    Sos
    Składniki
    2straki zielonej papryki
    2 łgone peperoni w zalewie
    2 cebule dymki
    2ząbki czostku
    10galazek natki kolendry
    1jalapeno chili


Pierogi z serem feta. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser rozdrobnić , oliwki pokroić w talarki, kurczaka pokroić w drobna kostkę i obsmażyć na oliwie. Wymieszać wszystko razem doprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotowy farsz nakładać na cisto i formować pierogi. Pieca ok. 20minut w 180C
    Ciasto
    Drozdze mieszamy z odrobią ciepłego mleka. Dodajemy mąkę i sól i wyrabiamy ciasto dodajemy pozostałe mleko i olej. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy i wycinamy krążki na pierogi.
    Salsa
    Paprykę opiec i usunąć skórkę oraz gniazda nasienne. Miąż drobno posiekać. Peperoni pokroić na połówki usunąć nasiona i drobno posiekać.
    Umyć dymkę obrać czosnek, natkę kolendry opłukać i osuszyć.
    Dymkę, czosnek, kolendrę i jalapeno – chili drobno posiekać
    Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z sokiem z limetki
    Doprawić solą

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy