Pierogi z serem feta. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ser rozdrobnić , oliwki pokroić w talarki, kurczaka pokroić w drobna kostkę i obsmażyć na oliwie. Wymieszać wszystko razem doprawić pieprzem i ziołami prowansalskimi. Gotowy farsz nakładać na cisto i formować pierogi. Pieca ok. 20minut w 180C
Ciasto
Drozdze mieszamy z odrobią ciepłego mleka. Dodajemy mąkę i sól i wyrabiamy ciasto dodajemy pozostałe mleko i olej. Pozostawiamy do wyrośnięcia. Rozwałkowujemy i wycinamy krążki na pierogi.
Salsa
Paprykę opiec i usunąć skórkę oraz gniazda nasienne. Miąż drobno posiekać. Peperoni pokroić na połówki usunąć nasiona i drobno posiekać.
Umyć dymkę obrać czosnek, natkę kolendry opłukać i osuszyć.
Dymkę, czosnek, kolendrę i jalapeno – chili drobno posiekać
Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z sokiem z limetki
Doprawić solą
Komentarze