Pierogi na waflu

0 (0 ocen)

Pyszne zastępstwo pierogów ruskich

Składniki:

  • 2 kg ziemniaków
    0,5 kg sera białego
    2 cebule
    pół kostki masła
    sól
    pieprz

    3 jaja
    bułka tarta
    olej do smażenia
    wafel

Pierogi na waflu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyć, obrać włożyć do garna zalać posoloną wodą i gotować do miękkości . Ugotowane ziemniaki odcedzić i dokładnie rozetrzeć tłuczkiem do ziemniaków. Następnie dodać ser, pokrojoną w kostkę cebulkę podsmażoną na maśle oraz doprawić do smaku pieprzem i solą.
  • Rozprowadzanie farszu 2. Tak przygotowany farsz nakładać na płaty wafla, rozprowadzić po całej powierzchni.Zostawić chwilę do zmięknięcia wafla i zwijać w rolady.
  • Obtaczanie w jajku i bułce 3. Następnie kroić na małe kawałki obtaczać w jajku i bułce i smażyć na rumiano z obu stron

Porady

Te pierożki najlepiej smakują z sałatką i jogurtem naturalnym

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy